Konya Ambulans Filosu Yeni Ambulanslarla Güçlendi
04 Ocak 2021

sağlık bakanlığı tarafından konya i̇l sağlık müdürlüğü’ne tahsis edilen 14 tam donanımlı ambulans, il sağlık müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle 112 acil servis istasyon sorumlularına teslim edildi. son gelen ambulanslar ile birlikte konya 112 acil sağlık hizmetleri bünyesinde toplam ambulans sayısı 129’a yükseldi.
ambulans anahtar teslim törenine konya valisi vahdettin özkan, ak parti genel başkan yardımcısı ve konya milletvekili leyla şahin usta, ak parti milletvekili ahmet sorgun, büyükşehir belediye başkanı uğur i̇brahim altay, ak parti konya i̇l başkanı hasan angı, i̇l sağlık müdürü prof. dr. mehmet koç ve sağlık çalışanları katıldı.
ambulans teslim töreni öncesi kısa bir açılış konuşma yapan i̇l sağlık müdürü prof. dr. mehmet koç, pandemi ile birlikte iş yükü artan acil sağlık hizmetleri ekiplerinin yeni gelen ambulanslarla daha üst seviyelerde hizmet vereceğini söyledi. prof. dr. koç, ‘i̇l sağlık müdürlüğü ambulans filomuz 1 helikopter, 2 yeni doğan, 3 paletli, 2 motorize, 4 obez ve 118’i normal olmak üzere 129’a ulaşmıştır. sayın sağlık bakanımız başta olmak üzere bizlere destek veren herkese çok teşekkür ederim. coğrafi olarak en büyük alana sahip olan ilimizde vakalara ulaşım hızımız bakanlığımız hedeflerine ulaşmış durumdadır. sağlıkta dönüşümün en önemli alanlarından biri acil sağlık hizmetlerinde, gençleşmiş ambulans filomuz, yaklaşık yarısı yenilenen istasyonlarımız ve 1240 kişilik acil sağlık hizmetleri ekibimizle halkımızın acil dertlerine şifaya vesile olmaktan onur duyuyoruz.’ şeklinde konuştu.
türkiye’nin koronavirüs mücadelesi ile tüm dünyaya örnek gösterildiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan büyükşehir belediye başkanı uğur i̇brahim altay’da fedakâr çalışmaları nedeni ile sağlık çalışanlarına teşekkür etti. hayırsever vatandaşların ve belediyelerin sağlık tesislerinin yenilenmesi için büyük çaba gösterdiklerinin de altını çizen altay, “şimdiye kadar 112 acil sağlık istasyonu ve sağlık tesisi yaptıran tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. i̇nşallah bundan sonrası içinde bu çabaların devamını diliyorum. yeni ambulanslarımız şehrimize hayırlı olsun, rabbim kaza bela vermesin” dedi.
ak parti genel başkan yardımcısı ve konya milletvekili leyla şahin usta’da yaptığı konuşmada covid-19 salgınının yaşandığı bir dönemde dahi büyük sıkıntı ve zorluklara rağmen yatırımların devam ettiğini söyledi. usta, konya i̇l sağlık müdürlüğüne tahsis edilen 14 yeni ambulansın da bu yatırımların bir parçası olduğunu kaydetti. emeği geçen herkese en başta da hemşehrimiz sağlık bakanımız sayın fahrettin koca’ya şükranlarımızı sunuyor teşekkür ediyoruz diyerek sözlerine devam eden usta, ‘i̇nsan hayatı her şeyden önemlidir.112 ambulansları trafiğe çıktığı zaman çok önemli bir görev icra ettiğini unutmayalım. onlara trafikte yol vererek gerekli hassasiyeti gösterelim.’
bütün dünyanın zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan usta, özellikle bu dönemde maske mesafe ve temizlik kurallarına uyarak konya’da ki salgın oranının hızlı bir şekilde düşmesinden dolayı konyalı hemşerilerimize teşekkür ediyorum şeklinde konuştu. usta, konya’da salgın döneminde hizmete açılan şehir hastanesiyle birlikte tüm türkiye’de açılan şehir hastanelerinin yatak kapasitelerinin ne kadar önemli ve geleceğe yapılmış bir yatırım olduğuna dikkat çekti. bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yatırımlarımız artarak devam edeceğini söyledi.
ak parti dönemi öncesinde konya’da toplam 14 ambulansın bulunduğunu şimdi ise bu rakamın acil sağlık hizmetleri ile birlikte kamu, özel ve üniversite hastaneleri de dâhil olmak üzere 200’e yaklaştığını kaydeden usta, ‘hedefimiz öncelikle insanı yaşatmak. bütün sağlıkçılarımız bizlerin milli kahramanlarıdır. salgın döneminde hayatını kaybeden sağlıkçılarımıza ve tüm vatandaşlarımıza allah’tan rahmet diliyorum. sağlıkçılarımıza sahip çıkalım. sağlıkta şiddeti hep birlikte sonlandıralım.’
son olarak kürsüye gelen, konya valisi vahdettin özkan ise, pandemi döneminde sağlık kamu hizmetini etkin ve yaygın olarak insanlarımıza götüren bütün sağlık çalışanlarımıza, ilimiz adına teşekkür ediyorum diyerek konuşmasına başladı. özkan, ‘allah bu tür musibet ve belaları milletimiz ve insanlarımızdan uzaklaştırsın diye temenni ve dualarda bulunuyoruz. korona virüs pandemi sürecinde fedakârca çalışmalar toplumumuz bütünü tarafından bir külfet olarak omuzlandı. ancak bu toplumsal maliyetin ağırlıklı yükü siz sağlık çalışanlarımız tarafından karşılandı. i̇nşallah bu yükü allah’ın izni ile yakın bir zamanda bertaraf etmiş olacağız ‘dedi.
covid salgını sürecinde sağlık sistemimizin sağlamlığının test edildiğini belirten vali özkan, ‘pandemi döneminde sağlık hizmetleri aksamadan ve artarak devam etti. son 15-20 yıl içerisinde sağlık hizmetlerinde büyük ilerlemeler kaydedildi. sağlık bakanlığımızın yanı sıra, belediyelerimiz ve hayırseverlerimiz hem fiziki alt yapı, hem de araç gereç noktasında büyük katkı sunuyorlar. bu hizmetlerin artarak şehrimize devam etmesini diliyorum. bu vesileyle de hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza allahtan rahmet diliyorum’ şeklinde konuştu.
konuşmaların ardından ambulans teslim törenine geçildi. protokol üyeleri ambulans anahtarlarını istasyon sorumlularına hayırlı olsun temennileriyle verdi. sağlık ordusunun filosuna katılan yeni ambulanslar dualar eşliğinde görev yerlerine uğurlandı.