TRSM’lerden Hizmet Alan Danışanlarımız Masa Tenisi Turnuvasında Yarıştı
13 Ekim 2023

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde (TRSM) tedavi gören danışanlar arasında masa tenisi turnuvası düzenlendi. Turnuvaya katılanlar günün önemine dikkat çekti. İl Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Konya Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından organize edilen turnuva, Fatih Sultan Mehmet Spor Tesislerinde gerçekleştirildi. Masa tenisi turnuvasına, Konya genelinde faaliyet gösteren TRSM’lerden hizmet alan danışanlar katıldı.

Turnuvanın açılışında konuşan İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, danışanların kaynaşmasına olanak sağlayan bu tür etkinliklerin öneminde değinerek emeği geçenlere teşekkür etti. Prof. Dr. Koç, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerimizi en modern, en kaliteli şartlarda tesis ederek hizmet vermeyi rabbim nasip etsin. Turnuvamız hayırlı olsun. Bu turnuva ve bu tür faaliyetler ekip işi. Her zaman yanımızda gördüğümüz Konya Büyükşehir Belediyemiz ve alt kuruluşlarımıza teşekkür ederim ve başarılı bir turnuva dilerim” dedi.

Numune Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt’da yaptığı konuşmada “Bu tür rahatsızlığı olan bireylerimiz sosyalleşip toplumumuza kazandırılması gereken bireylerimizdir. Bu tür faaliyetlerin farkındalığı arttırması için böyle bir organizasyonda bulunuyoruz. Konuya destek verip burada bulunan herkese teşekkür ederim. İnşallah daha fazla farkındalık programları olur ve bu insanların kalplerine dokunacak şekilde yeni gelişmelerin olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Ülkü Beşiktepe Ayan da, “Önümüzdeki dönemde ruh sağlığı için daha fazla yatırım yapılmalı ve daha fazla erişim sağlanmalıdır. Bu konudaki farkındalığı arttırmak için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Bugün bir araya gelmemizde, sesimizi duyurabilmemizde bu iyi gelişmelerin büyük etkisi vardır. Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak mümkün oldukça çok hastamıza ulaşarak yaşadıkları zorluklarda yanlarında olmak istiyoruz” diye konuştu.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde tedavi gören danışanların sosyalleşmesi, toplum içinde yaşamaya uyum sağlaması için düzenlenen turnuva Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı’nın gösterisiyle başladı. Turnuvada daha sonra masa tenisi maçlarına geçildi. Birbiriyle iletişim becerilerinin arttırılmasına yönelik yapılan iyileştirme çalışmaları dâhilinde danışanlar masa tenisi maçları yaptı. Maçlar sonunda Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi şampiyon olurken Numune Hastanesi TRSM ikinci oldu.