Vatandaşların İlk Tercihi Kamu Hastaneleri
30 Ekim 2023

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, il merkezi ve ilçelerimizde hizmet sunan hastanelerin başhekim ve müdürleri ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Büyüklük ve kapasite açısından birbirine yakın hastanelerin gruplandırılarak 3 ayrı toplantı ile masaya yatırıldığı değerlendirme toplantılarında hastanelerde sunulan hizmetler istatistiki veriler eşliğinde ele alındı.

‘İlçelerden il merkezine sevk azaldı’

Açılış konuşmalarını yaparak katılımcılara yapılan toplantıların amacı hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Koç, İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı tüm hastanelerin kendi rolüne uygun, en nitelikli sağlık hizmetini sunması adına çalıştıklarını ifade etti. Merkez ve ilçe hastanelerimizde hizmet çeşitliliğinin artması ve nitelikli sağlık hizmeti sunulabilmesi için yaptıkları çalışmaların olumlu sonuçlarını görmekten dolayı memnun olduğunu ifade eden Prof. Dr. Koç, “Hastanelerimizin, poliklinik ve acil servis başvuru oranlarının geçmiş yıllara oranla artış göstermesi ve daha nitelikli hizmet sunuyor olması bizlerin öncelikli hedefleri arasındaydı.Hastanelerimizde yapılan girişimsel işlemler ve ameliyat sayılarında da geçen seneye göre önemli artışlar olduğunu görüyoruz. Almış olduğumuz tedbirler neticesinde ilçelerimizden il merkezimize olan sevklerin ciddi derecede azalmış olması da memnuniyet verici bir durum olarak istatistiklere yansımaktadır” dedi.

‘MHRS’den randevu alımlarında sorun asgariye indi’

Vatandaşların MHRS üzerinden randevu alımlarında sorun yaşamamaları adına önceki dönemlerde yapılan toplantılarda önemli kararlar aldıklarını hatırlatan ve bu kararların uygulanması ile birlikte sorunu en aza indirmeyi başardıklarının altını çizen Prof. Dr. Koç, “Dermatoloji ve göz hastalıkları poliklinikleri dışında MHRS randevularında sorun kalmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Az da olsa halen sıkıntı yaşadığımız bu branşlarla ilgili olarak da sorunu tamamen çözme adına çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Parlayıcı tarafından her bir oturumda, MHRS sayıları,  hastane poliklinik başvuru durumları, yatan ve günü birlik hasta sayıları, yoğun bakım hasta verileri, ameliyat sayıları ve hizmet süreci yönetimi ile ilgili konularda kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Hizmet başkanlarının da hazır bulunduğu toplantılarda, hastane başhekimleri ve müdürleri de söz alarak hastanelerinde yaşadıkları sorunlar ile ilgili konularda fikir alışverişinde bulundular.

• 1.jpg
  • 2 kopya.jpg